Ukratko
StoryEditor

Zaštitite posao koji volite od nepredviđenih situacija

14. Studeni 2023.

Svi oni koji su odlučili ‘sigurnom‘ poslu reći zbogom i odlučili zaploviti nemirne vode poduzetništva, znaju kako je svakoga dana suočavati se s izazovima samostalnog poslovanja. Uz mnogo izazova, ima tu i mnogo prednosti, ali činjenično, posao malog poduzetnika nikada ne završava. Radno vrijeme obrtnika i poduzetnika možda i jest fleksibilno, no to je zbog toga što svoj posao nose sa sobom i kad odlaze iz radnje ili ureda. Odgovorni su za cjelokupan poslovni proces, za klijente i zaposlenike kojima moraju svaki mjesec osigurati plaću. Od pokretanja posla navikli su svakodnevno se suočavati s bezbroj izazova i pritom sami odgovaraju za svaki svoj potez i svaku pogrešku sami plaćaju.

Bilo da je riječ o frizerima, zubarima, cvjećarima ili vodoinstalaterima, svaki od njih ima specifičan posao za koji se može ugovoriti polica osiguranja prema vlastitim potrebama, a UNIQA osiguranje nudi kupnju osiguranja putem interneta. Jednostavnost ugovaranja osiguranja imovine vašeg poslovanja online štedi dragocjeno vrijeme, a želite li pak dodatan savjet, uvijek je moguće konzultirati s UNIQA prodajnim savjetnikom. 

Osiguranjem imovine vašeg obrta ili tvrtke (SME segment poduzetnika) zaštitit ćete se od nepredviđenih situacija koje se  mogu dogoditi, a sada ga možete ugovoriti uz 10% na online ugovaranje.

Poslovni paket UNIQA osiguranja nudi osiguranje poslovnog prostora, opreme i zaliha, a u osnovnim pokrićima su: požar, eksplozija, udar groma, oluja, tuča, izljev vode, provalna krađa ili razbojstvo, udar zračne letjelice, vozila ili stroja u objekt.

Dodatna pokrića koja se mogu ugovoriti su indirektni udar groma, osiguranje stvari vlasnika i zaposlenika, osiguranje reklama i natpisa, lom stakla, poplave, bujice i visoke vode te odgovornost prema trećima i zaposlenicima.

Osim izravne materijalne štete koja se trenutačno može procijeniti, šteta zbog privremenog prekida poslovanja mogla bi biti mnogo veća. Stoga polica osiguranja može pomoći u saniranju jer gubici znaju biti toliko veliki da ih poduzetnici sami ne mogu sanirati. Moguće je osigurati tvrtku čak i od odgovornosti prema zaposlenicima.

Mnogi obrtnici i poduzetnici smatraju kako im osiguranje nije potrebno ako su svoju imovinu zaštitili alarmom, protuprovalnim vratima ili čuvarima, no takva zaštita nije jamstvo da se šteta neće dogoditi i da u slučaju da se dogodi, neće imati zastoj u poslovanju. Osiguranje, s druge strane, pruža upravo to: jamstvo da nastankom štete neće ostati sami i da će štetu moći nadoknaditi.

26. travanj 2024 13:58