Život
StoryEditor

Barbenheimer u prvom vikendu prikazivanja zaradio preko pola milijarde dolara

24. Srpanj 2023.
Barbie je postavila rekord za najveći američki debi u 2023. sa zarađenih 155 milijuna dolara, dok je Oppenheimer na lokalnom tržištu ‘digao‘ 80,5 milijuna dolara

Holivudski hitovi Barbie, Grete Gerwig i Oppenheimer, Christophera Nolana premašili su očekivanja i nade produkcijskih kuća i kino-distributera svojim sjajnim vikend-debijem. Zbog činjenice da su privukli više gledatelje nego se očekivalo (a očekivalo se mnogo), mediji su hitove ujedinili u jedno ime – Barbenheimer.

Prema izvješćima, Barbie je postavila rekord za najveći američki debi u 2023. sa zarađenih 155 milijuna dolara, dok je Oppenheimer premašio procjenu od 50 milijuna dolara i zaradio 80,5 milijuna dolara. Na globalnom tržištu, Barbie je zaradila dodatnih 182 milijuna dolara, a Oppenheimer 93,7 milijuna dolara.

Oboreni rekordi

Osim što je zaradila titulu najbolje premijere godine, Barbie je oborila rekord za najbolji premijerni vikend filma kojeg je režirala redateljica. Do prošlog tjedna, rekord je držala Anna Boden, suredateljica Captain Marvela. Kako prenosi Variety, ‘stotine tisuća‘ gledatelja kupile su ulaznice za oba filma i pogledali ih jedan za drugim tako da je prošli vikend bio, bez sumnje, jedan od najboljih u povijesti.

Kvaka je u tome što se Barbie i Oppenheimer, piše Variety, nadopunjuju i jedan drugome ne uzimaju publiku. Barbenheimer drži rekord kao četvrti najveći vikend u povijesti, nakon Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War i Star Wars: The Force Awakens.

27. travanj 2024 08:24