03. prosinac 2016.

Acer, Spin 5 i Spin 7: Spin-doktori

Branimir Kovač
Branimir Kovač

Acer je predstavio dva nova konvertibilna prijenosnika namijenjena svima koji žele mobilnost te mogućnost uporabe uređaja uz puno zakretanje ekrana u odnosu na tipkovnicu.

Manji model Spin 5 dolazi sa zaslonom od 13,3 inča i Full HD rezolucijom od 1920x1080 točaka. Pogoni ga Intelov procesor Core i5-6200U Skylake, ima 8 GB radne memorije te 256 GB prostora za pohranu podataka. Stoji 599 dolara, a valja napomenuti kako se već govori o tome da će Acer napraviti i jeftiniju inačicu ovog modela s procesorom Core i3 Skylake. Snažniji model Spin 7 namijenjen je malo zahtjevnijim korisnicima te ima zanimljive specifikacije i kad je riječ o hardveru i kad se uzme u obzir vrlo kompaktan dizajn.

Autonomija rada deklarirana je na 8 sati trajanja baterije, a spomenimo i da su ugrađena 2 USB 3.1 Type-C utora za spajanje raznih periferija.

Veličina ekrana mu je 14 inča, a u unutrašnjosti se nalazi Intelov procesor Core i7-7Y75 Kaby Lake. Memorijske specifikacije su mu identične kao kod manjeg modela, a ekran je također Full HD izrađen u IPS tehnologiji. Malo je deblji od 1 centimetra, težak je 1,22 kilograma, a mogućnost zakretanja od punih 360 stupnjeva lako ga pretvara iz laptopa u tablet i obrnuto. Autonomija rada deklarirana je na 8 sati trajanja baterije, a spomenimo i da su ugrađena 2 USB 3.1 Type-C utora za spajanje raznih periferija. Ovaj model bit će, naravno, znatno skuplji, oko 1200 dolara.