Aktualno
StoryEditor

AD Plastik grupa u prva tri mjeseca ostvarila 348,3 milijuna kuna prihoda

29. Travanj 2019.

AD Plastik Grupa u prva tri mjeseca 2019. godine ostvarila je poslovne prihode od 348,3 milijuna kuna što predstavlja rast od 7,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prvi je dio godine obilježila završna etapa proizvodnih ciklusa ključnih vozila AD Plastik Grupe i to faze 1 Twinga i Smarta te Renault Clia. U tijeku je izmjena serijske proizvodnje navedenih modela s redizajniranim i moderniziranim verzijama pa je tako krajem ožujka započela serijska proizvodnja novog Twinga, a za Smart fazu 2 i Renault Clio 5 očekuje se početak serijske proizvodnje u narednom razdoblju.

Ostvarena neto dobit Grupe za prva tri mjeseca 2018. godine iznosi 27,9 milijuna kuna, a EBITDA 46 milijuna kuna. Kretanje ovogodišnje EBITDA-e nije usporedivo s prošlom godinom zbog drugačijih etapa proizvodnih ciklusa. Tako će početak proizvodnje novih modela tijekom godine rezultirati rastom EBITDA-e, a do kraja godine završit će se i integracija Tisza Automotivea.

- Unatoč padu prodaje automobila na europskom i ruskom tržištu, najave naših kupaca su više nego optimistične što je vrlo pozitivan pokazatelj za daljnji rast našeg poslovanja - rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Neto financijski rezultat povoljniji je u promatranom razdoblju, a neto financijski dug porastao je najvećim dijelom zbog realizacije kredita za financiranje investicija u matičnom društvu.

08. svibanj 2024 22:21