Aktualno
StoryEditor

Adecco: Neto dobit skočila 22 posto zahvaljujući potražnji za radnicima u Italiji i Francuskoj

09. Svibanj 2017.

Najveća agencija u svijetu za posredovanje pri zapošljavanju Adecco izvijestila je u utorak o 22-postotnom rastu neto dobiti zahvaljujući povećanoj potražnji na tržištima Francuske i Italije.

>>>Europski rast podupro tromjesečne rezultate posrednika u zapošljavanju Adecco

Dobit od 176 milijuna eura u prva tri mjeseca ove godine nadmašila je procjene analitičara u anketi švicarske novinske agencije za financijske vijesti AWP, koji su predviđali dobit od 164 milijuna eura.

Prihodi su porasli sedam posto, na 5,7 milijardi eura. Ako se isključe kalendarski i jednokratni učinci prodaje imovine odnosno akvizicija, stopa rasta iznosila je šest posto. Adecco je ‘zadržao pozitivan zamah‘ u prvom tromjesečju ove godine, ustvrdio je izvršni direktor Alain Dehaze.

"Svi su naši regionalni odjeli ostvarili pozitivan rast prihoda", dodao je.

Rast je zabilježen na tržištima svih europskih zemalja, pri čemu je najveću stopu rasta ostvarila Italija, od 28 posto.

Prihodi u Francuskoj porasli su osam posto, na 1,2 milijarde eura, zahvaljujući snažnoj potražnji za radnicima u građevinskom, logističkom i automobilskom sektoru.

Kompanija nije objavila procjene godišnjih rezultata, napomenuvši da "gospodarski izgledi na globalnoj razini ostaju neizvjesni". Istaknuli su ipak da je pozitivan trend nastavljen o ožujku i travnju, uz organski i rast prihoda prilagođen za broj radnih dana u rasponu od pet do šest posto.

03. svibanj 2024 01:12