Aktualno
StoryEditor

Adris za otkup vlastitih dionica izdvojio 58 milijuna kuna

25. Veljača 2019.

Na temelju pristiglih ponuda, a u skladu s Programom otkupa vlastitih dionica i objavljenim pozivom, Uprava Adris grupe odlučila je otkupiti 54.938 dionica roda ADRS i 65.688 dionica roda ADRS2, za što će izdvojiti ukupno 58 milijuna kuna, priopćili su iz te tvrtke.

Nakon provedenih transakcija Adris grupa drži 149.820 vlastitih dionica roda ADRS, što predstavlja 1,55 posto dionica toga roda i 321.015 vlastitih dionica ADRS2, odnosno 4,73 posto dionica toga roda. Time Adris raspolaže s ukupno 470.835 vlastitih dionica, što predstavlja 2,87 posto temeljnog kapitala Društva.

Kupnja vlastitih dionica u trezor uobičajena je praksa na razvijenim financijskim tržištima. Neefikasnost i nelikvidnost tržišta kapitala često, naime, dovode do razlike između tržišne cijene pojedinih dionica i njihove fundamentalne vrijednosti. Veća aktivnost na tržištu kapitala, uključivši i otkup vlastitih dionica, uravnotežit će tržišnu cijenu dionica Adrisa i njihovu fundamentalnu vrijednost, odražavajući na taj način stvarnu vrijednost kompanije. Tvrtka na taj način pokazuje i  brigu o vrijednosti kapitala svojih dioničara, stoji u priopćenju.

- Zahvaljujući uspješnom poslovanju, Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal. Stoga postoje i realne financijske mogućnosti za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog petogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog gotovo tri milijarde kuna. Uz organski rast, realno je očekivati i nove akvizicije, najavili su iz Adrisa.

26. travanj 2024 12:04