01. siječanj 2018.

Ana Stojić Deban: Podcjenjivačkim jezicima možete odgovoriti samo rezultatima

Prva žena najveće gradske tvrtke u Hrvatskoj, provela je najveći dio svog radnog vijeka u Zagrebačkom holdingu te izvrsno poznaje sustav koji se sastoji od 20-tak gradskih poduzeća i 11 tisuća zaposlenih. Jedna je od prvih zaposlenica Holdinga od njegovog osnivanja krajem 2005, sudjelovala je u procesu njegovog formiranja, određivanju poslovnih procesa i definiranju radnih zadataka odgovornih pojedinaca i svih podružnica. Od 2013. godine pa do imenovanja na čelnu poziciju u Zagrebačkom holdingu radila je kao pomoćnica predsjednika Uprave Slobodana Ljubičića Kikaša te predstojnica Ureda Uprave .

S kojim ste se ključnim izazovima susretali u svojoj karijeri kao žena? Jeste li morali usvajati neka dodatna znanja i vještine kako biste dospjeli na trenutnu poziciju?

- Živimo u svijetu u kojem u najvećim kompanijama i dalje glavnu riječ vode muškarci, ali mislim da se situacija polako mijenja. I to ne bih nužno mjerila brojem žena na rukovodećim funkcijama, već odnosom prema njima. Pri tome mislim na podcjenjivanje koje izvor može imati unutar i van organizacije. To je ključni izazov žena u biznisu. U Zagrebačkom holdingu konkretno to nije bio slučaj jer je naš vlasnik, Grad Zagreb, općenito skloniji povjeravati ženama rukovodeće funkcije. Na podcjenjivanje nisam naišla niti u internoj javnosti. U Holdingu sam od njegovog stvaranja, svi me poznaju kao velikog operativca i radom sam zaslužila njihovo poštovanje. Međutim, moram priznati da sam na podcjenjivanje isključivo nailazila van kompanije, ponekad i u natpisima onih od kojih to nikada ne biste očekivali. U početku su me takve stvari dirale pa sam se pokušavala pravdati, nabrajajući završene fakultete, usavršavanja i sve ono što sam kroz karijeru prošla. S vremenom sam shvatila da se takvim podcjenjivačkim jezicima može odgovoriti samo rezultatima - pa sam i isporučila rezultate.

>>>Ana Stojić Deban: Izrazito je vidljiv nedostatak strateških dokumenata

Koje su bile najizazovnije odluke koje ste donijeli u posljednjih godinu dana?

- Naša osnovna poslovna zadaća je biti servis svim građanima Zagreba, stoga smo se u proteklih godinu dana odlučili u potpunosti otvoriti prema njima. Gledajući reakcije naših sugrađana, mislim da smo u tome i uspjeli. Komuniciramo na svim kanalima, uspostavili smo jedan od najfunkcionalnijih korisničkih centara u državi koji je dostupan 24 sata dnevno. Ovo je bila godina u kojoj smo refinancirali obveznice, po najboljim uvjetima dosad. Kao društveno odgovorna kompanija, napravili smo to na domaćem tržištu s domaćim investitorima, potaknuvši tako razvoj hrvatskog tržišta kapitala. Intenzivirali smo povlačenje sredstava iz EU fondova, krenuli u veliku obnovu voznog parka te započeli rješavanje pitanja gospodarenja otpadom. Ove godine završava i prva faza izgradnje naselja Podbrežje. Na kraju godine krenuli smo i s funkcionalnim odvajanjem dviju podružnica - ZET-a i Zagrebačkog velesajma.

Primjećujete li razliku među mlađom populacijom žena u pristupu svom poslu i napredovanju?

Imam 36 godina i bit ću toliko slobodna govoriti iz perspektive mlađe populacije žena. Ne postoje dramatične razlike. Jedino što mlađa populacija apsolutno nikome ne priznaje da je u startu bolja, pogotovo muškarcima.