Aktualno
StoryEditor

Antonio Gerovac - novi načelnik PNUSKOK-a

05. Listopad 2017.

Policijski inspektor Antonio Gerovac novi je načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK), potvrdilo je Ravnateljstvo policije.

Riječ je o nacionalnom policijskom uredu koji izravno provodi složenija kriminalistička istraživanja korupcije i organiziranog kriminaliteta na nacionalnoj razini u uskoj suradnji s Uskokom, drugim državnim odvjetništvima te ostalim nadležnim državnim tijelima.

Zadužen je za kriminalistička istraživanja koje se provode na području više policijskih uprava ili više zemalja, odnosno u kojima je potrebna zajednička međunarodna policijska istraga.

>>> Kreću smjene u MUP-u, Dubravko Novak zadužen za kadroviranje

Gerovac je, prema pisanju medija, široj javnosti postao poznat prošle godine kada je razriješena krađa novca i zlata iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici te smrt sestara Filipović na autocesti kod Rijeke iz 2006. godine.

Među javnosti poznatijim kriminalističkim istraživanjima sudjelovao je i u rasvjetljavanju ratnog zločina nad osječkim Srbima za što se sudi Branimiru Glavašu.

Na čelu PNUSKOK-a Gerovac je zamijenio Svjetlanu Harambašić koju je za načelnicu postavio bivši ministar Vlaho Orepić u prosincu prošle godine.

05. svibanj 2024 11:09