Aktualno
StoryEditor

Beljak: Bilo bi dobro da Plenković i Bernardić dogovore strategiju, da ne bude gore

15. Svibanj 2017.

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak ocijenio je u ponedjeljak da bi bilo dobro da se predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a Davor Bernardić  dogovore oko ključne strategije da se ne dogodi "da na ponovljenim parlamentarnim izborima niti jedan ne uspije sastaviti parlamentarnu većinu".

>>>Bernardić u Vukovaru: HDZ ‘dijeli interese, plijen i ljude’

Beljak je gostujući na N1 ponovio svoju ocjenu da bi se na jesen mogli održati izvanredni parlamentarni izbori, a nelošom je ocijenio i opciju manjinske Vlade premijera Andreja Plenkovića "kako bi se zemlji uštedilo 120 milijuna kuna, ali pod određenim uvjetima".

- Bilo bi dobro da Bernardić i Plenković sjednu i dogovore ključnu strategiju da se ne dogodi još gora situacija da na ponovljenim parlamentarnim izborima niti jedan ne uspije složiti većinu, istaknuo je Beljak. Kaže i da HSS u preslagivanju Vlade nije spreman preuzeti niti jedno ministarstvo.

- To je kao da dolazite u šest ujutro na svadbu. Svi su već pijani, dodao je.

>>>Beljak: Ne namjeravamo mijenjati stranu, ostajemo sa SDP-om

Beljak kaže i da je svakodnevno na telefonu sa šefom SDP-a Davorom Bernardićem s kojim, kaže, razgovara o programu oko izbora i promjenama zakona.

03. svibanj 2024 21:27