Biznis i politika
StoryEditor

BiH dopustila koncentraciju Agrokora i Mercatora

18. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine dopustilo je koncentraciju Agrokora i slovenskog trgovačkog lanca Mercatora na području BiH, smatrajući kako se time ne narušava izbjegavanje monopola.

- Smatra se dopuštenom koncentracija gospodarskog subjekta Agrokor i subjekta Poslovni sistem Mercator d.d. u smislu Zakona o konkurenciji -, navodi se u priopćenju iz Konkurencijskog vijeća BiH.

Zahtjev za odobravanje koncentracije dva trgovačka lanca Konkurencijsko vijeće dobilo je još prošle godine, ali budući da se radilo o koncentraciji dva velika gospodarska subjekta, Konkurencijsko vijeće je najprije odlučilo provesti temeljitu analizu tržišta trgovine na veliko i malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje u Bosni i Hercegovine. Čak je naložilo i provođenje dopunskog vještačenja ili analiza zbog čega je odluka donesena tek u lipnju.

Na poseban zahtjev podnositelja prijave, Konkurencijsko vijeće je donijelo rješenje o dopuštenosti koncetracije, priopćeno je iz Konkurencijskog vijeća.

Mercator u BiH posjeduje i lanac trgovina maloprodaje DP Marketi.

25. travanj 2024 23:40