Hrvatska
StoryEditor

26 falsificiranih radova na Policijskoj akademiji

21. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Interna revizija MUP-a na Policijskoj akademiji u Zagrebu otkrila je falsificirane diplomske radove. Nastavnici Visoke policijske škole, Franjo Magušić i Mato Pušeljić, zbog toga su udaljeni iz službe, piše Jutarnji list.

Terete se zbog teže povrede službene dužnosti, doznao je Jutarnji u MUP-u. Naime, utvrđeno je kako su Magušić i Pušeljić, nastavnici na Akademiji, znali da ima 26 diplomskih i specijalističkih radova koji su prepisani. Sumnjiči ih se da su kao mentori sudjelovali u njihovoj izradi i, unatoč očitom prepisivanju i plagiranju, dopustili njihovu obranu.

Riječ je specijalističkim radovima koji su nastali od 1. siječnja 2008. do 16. listopada 2012. Među imenima polaznika koji su pod sumnjom da su prepisivali, doznaje Jutarnji list iz izvora bliskih Policijskoj akademiji i MUP-u, je i sadašnji je tajnik HDZ-a Milijan Brkić, kojeg je na to mjesto u svibnju postavio novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je 2010. napisao rad ‘Organizacijske razine MUP-a Republike Hrvatske‘, za koji je revizijom utvrđeno da je identičan radu polaznika Stanka Kovača iz 2009. Radovi se toliko podudaraju da nam kažu da je različit samo naslov, koji kod Kovača glasi: Policijske organizacijske strukture. U HDZ-u su poručili kako za nalaz revizije ne znaju i da, shodno tome, još ne znaju kako će dalje postupati. Pod sumnjom za prepisivanje je i Robert Ljutić.

26. travanj 2024 03:21