Hrvatska
StoryEditor

Agrokorovo preuzimanje imat će učinak na cjelokupno gospodarstvo

15. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je na otvorenju Informativnog sajma zemalja članica EU-a u Rijeci kako su na proslavu ulaska Hrvatske u EU pozvane suverene države, uključujući Kosovo i da su dobrodošli svi susjedi i predsjednici te kako se nada da će doći svi, pa i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Hrvatska ima jasna pravila i pozvane su sve suverene države, uključujući Kosovo. Svi susjedi i predsjednici, uključujući predsjednika Nikolića, su dobrodošli, a oni koji će doći i sudjelovati na tom velikom događaju imat će, siguran sam, veliko zadovoljstvo, naglasio je predsjednik Josipović komentirajući izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u vezi s dolaskom na proslavu u Zagreb.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je prije dva dana kako će u Zagrebu sigurno biti na svečanosti u povodu prijema Hrvatske u Europsku uniju, a da bi to moglo biti spriječeno jedino odlukom Hrvatske da tom prigodom uvrijedi Srbiju predstavljanjem i sudjelovanjem Kosova kao države.

Komentirajući Agrokorovo preuzimanje slovenskog Mercatora, Josipović je ocijenio da će to imati vrlo pozitivan učinak na cjelokupno gospodarstvo i da kupnja pokazuje vitalnost jednog dijela gospodarstva.

Tržište će se širiti, a proizvodi iz Hrvatske nalaziti više mjesta na policama u Sloveniji, vrlo vjerojatno i obrnuto, rekao je te ocijenio kako mu se čini da je taj cijeli veliki poslovni poduhvat u duhu velikog europskog tržišta.

Josipović smatra da će to preuzimanje ojačati odnose Hrvatske i Slovenije i da je taj poslovni događaj pokazatelj puno boljih odnosa nego prije kao i određenog međusobnog povjerenja. Mislim da je ovo vrlo jasna poruka i da je dobra budućnost zajedničke kompanije, zaključio je.

27. travanj 2024 03:34