Hrvatska
StoryEditor

Boris Lukšić: Lidl u 2014. rastao 8 posto

13. Siječanj 2015.
Piše:
Miro Soldić

Trgovački lanac Lidl predstavio je program ‘Razvoj potencijala‘, poseban projekt individualnog usavršavanja i educiranja za voditelje svojih 86 trgovina diljem Hrvatske. Projekt su predstavili predsjednik uprave Lidla Boris Lukšić, voditelj sektora ljudskih resursa Ismail Bas, voditeljica projekata u ljudskim resursima Milena Milardović i voditeljica Lidlove trgovine Josipa Paušić.

Lukšić je kazao kako su ‘Razvoj potencijala‘ pokrenuli jer u zadnjih 40 godina kao tvrtka stalno rastu, kako na globalnoj razini, tako i u Hrvatskoj gdje su udvostručili promet.

-U okviru ovog projekta napravit ćemo snimku sadašnjeg stanja, a na osnovu toga svakom voditelju kreirati individualni plan za razvoj kompetencija. Voditelji koji prođu taj postupak dobit će veće odgovornosti i slobodu upravljanja, potpisat će nove ugovore, dobiti atraktivniju plaću i službeni automobil na korištenje – istaknuo je Lukšić, dodavši kako će ovim programom biti jasno i transparentno strukturirana propusnost prema gore, odnosno mogućnost napredovanja u tvrtci. Vrijednost programa ‘Razvoj potencijala‘ kreće se, prema njegovim riječima, između 4 i 5 milijuna kuna na razini Hrvatske.

Poručio je kako je 2014. godina za Lidl bila uspješna i kako su ostvarili sve zacrtane planove.

-Prošla godina je za nas bila izrazito dobra, ostvarili smo skoro 4 milijarde kuna bruto prometa, što je rast od oko 8 posto – zaključio je Lukšić. Kazao je i kako Lidl u Hrvatskoj zapošljava oko 1700 radnika, a prosječna plaća trgovca se kreće oko 6200 kuna bruto.

04. svibanj 2024 16:27