Hrvatska
StoryEditor

Čačić će Turskoj predstaviti hrvatski investicijski potencijal

26. Rujan 2012.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić boravit će 27. i 28. rujna u službenom posjetu Antalyji u Republici Turskoj, izvijestili su danas iz Ministarstva gospodarstva.

Tijekom posjeta Čačić će se sastati sa guvernerom pokrajine Antalyje Ahmetom Altiparmakom, gradonačelnikom Antalyje Mustafom Akaydinom te predstavnicima Trgovinsko-industrijske komore Antalyje (ATSO).

Razgovarat će o dodatnom intenziviranju suradnje između Turske i Hrvatske u svim gospodarskim pitanjima od zajedničkog interesa, s posebnim naglaskom na turizam i tekstilnu industriju.

Drugog dana posjeta prvi potpredsjednik Čačić sudjelovat će na Gospodarskom forumu u Antalyji, gdje će održati prezentaciju o investicijskom potencijalu, o promjeni investicijske klime u Hrvatskoj i mogućnostima investiranja, te predstaviti potencijale u nekoliko segmenata s naglaskom na turizam i tekstilnu industriju.

U pratnji prvog potpredsjednika Vlade Čačića bit će Darko Lorencin, pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost, kao i Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

Čačić će istoga dana svečano otvoriti konzulat Republike Hrvatske u Antalyji na čelu s Fettahom Tamince, počasnim konzulom Republike Hrvatske u Republici Turskoj.

Antalya je glavni grad istoimene pokrajine koja je poznata kao jedno od vodećih svjetskih i mediteranskih turističkih odredišta.

Turska je jedna od rijetkih zemalja s brzo rastućim gospodarstvom. U 2011. godini gospodarski rast se kretao oko 8 posto.

Glavne gospodarske grane su uslužne djelatnosti, poljoprivreda, industrija i turizam. Najvažnija industrijska grana, kako po udjelu u BDP-u, tako i s aspekta izvoza i zapošljavanja je tekstilna industrija i proizvodnja odjeće, a potom i prehrambena industrija.

26. travanj 2024 09:10