07. kolovoz 2012.

Cammeovi vozači nisu položili ispit o poznavanju Grada Rijeke

lider.media
lider.media

Veliki dio vozača riječkog Cammea i dalje radi bez potrebnih papira, odnosno prije svega bez položenog ispita o poznavanju osnovnih podataka o kulturnim, gospodarskim, turističkim, prometnim i drugim značajnim objektima i znamenitostima na području grada Rijeke, što kao obvezu propisuje Odluka o autotaksi prijevozu Grada Rijeke.

Prema nalazu Inspektorata iz svibnja ove godine, od 41 vozača Cammea koliko ih je bilo u tom trenutku (broj se često mijenja), njih 27 nije položilo ovaj ispit, piše Novilist.hr. Podsjetimo, prema inspekcijskom nalazu iz ožujka ove godine, 26 vozača Cammea nije položilo ispit, a ovaj novi nalaz pokazuje da oni to nisu učinili ni u svibnju, a prema svemu sudeći nisu ni do danas.

Inspektorat je nakon kontrole 14. svibnja tražio od Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, koji izdaje dozvolu za obavljanje taksi prijevoza, popis vozača koji su položili ispit. Odjel je u odgovoru taksativno naveo imena i prezimena 14 vozača koji imaju Uvjerenje o položenom ispitu, dodavši da ostali nisu položili ispit.

Inspektorat je potom donio Rješenje kojim se naređuje Cammeu d.o.o. da se za 27 vozača koji nisu položili ispit ishodi Uvjerenje s rokom od 30 dana, ali Cammeo to nije učinio. Istovremeno, Inspektorat je podnio Optužni prijedlog i predmet je sada na Prekršajnom sudu u Rijeci, čime Cammeu prijeti kazna od 10 do 50 tisuća kuna.