Hrvatska
StoryEditor

Cro Demoskop: Kriza i fiskalizacija u sjeni ćirilice

07. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru zasjenilo je u proteklih mjesec dana sve druge događaje u Hrvatskoj, pa čak i gospodarsku krizu i fiskalizaciju na tržnicama. Pokazuje to najnovije istraživanje o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop.

Što se tiče popularnosti stranaka i političara nema većih promjena, pokazuje istraživanje koje je za HTV napravila agencija Promocija plus.

SDP i dalje uživa najveću potporu građana. HDZ, na drugom mjestu, bilježi porast još od izbora za Europski parlament te im je potopora dosgnula 22 posto. Izborni prag na nacionalnoj razini prelaze Hrvatski laburisti sa 6,9 posto. Prva stranka ispod praga je HNS. U odnosu koalicija bolje prolazi aktualna SDP-ova. No i lijevoj i desnoj koaliciji pada popularnost u odnosu na prošli mjesec.

Poziciju najpozitivnijeg političara čvrsto drži predsjednik Ivo Josipović. Slijede ga ministar financija Slavko Linić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te premijer Zoran Milanović. S druge strane, i dalje čvrsto najnegativniji političar je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Na drugom mjestu negativaca je premijer Zoran Milanović pa svi političari, kao zasebna kategorija.

01. svibanj 2024 23:34