Hrvatska
StoryEditor

Darinko Kosor odstupio s mjesta predsjednika zagrebačke Gradske skupštine

03. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izvijestio je na konferenciji za novinare u utorak da je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, a kao glavni razlog istaknuo da više ne može kontrolirati donošenje štetnih odluka za građane i Grad u cjelini.

Kao dodatne povode za tu odluku naveo je to što GUP još uvijek nije donesen, privođenje bivšeg gradskog pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara, najave o daljnjim privođenjima te najnoviji gradski natječaj za nabavu automobila.

Mediji javljaju da u Skupštini ostaje kao HSLS-ov gradski zastupnik. Njegova ostavka će se razmatrati na sjednici Skupštine 19. svibnja, ali se o njoj neće raspravljati, već će se samo usvojiti.

Kosor kaže da s ove funkcije odlazi mirne savjesti i uz osmijeh.

- Ovaj mandat bio je obilježen dnevnom borbom da se donose dobre odluke i da se spriječi donošenje loših odluka i u tom smislu mislim da sam iscprio sve pozitivne mogućnosti svog djelovanja i mirne savjesti uz osmijeh odlazim s mjesta predsjednika Gradske skupštine, rekao je.

Istovremeno, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  poručio je kako je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ostavku trebao dati još prije tri mjeseca.

- Želim mu puno uspjeha. Trebao je to napraviti davno, trebao je to napraviti prije tri mjeseca, rekao je Bandić.

27. travanj 2024 01:19