Hrvatska
StoryEditor

Darko Lorencin novi ministar turizma

12. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Darko Lorencin je prihvatio ponudu premijera Zorana Milanovića da postane novi ministar turizma, a to je učinio nakon što se konzultirao sa šefom IDS-a Ivanom Jakovčićem, saznaje Večernji list.

Lorencin, predsjednik medulinskog IDS-a, zamijenit će Veljka Ostojića koji je morao otići iz Vlade jer se našao usred ozbiljne afere zbog kupoprodaje zemljišta u Istri, posla u kojemu je njegova šogorica zaradila 24,7 milijuna kuna. 

Vrh Vlade odlučio se za Lorencina nakon što je šef IDS-a Ivan Jakovčić odbio prihvatiti Milanovićev poziv da dođe u Vladu i preuzme Ministarstvo turizma.

Darko Lorencin je diplomirani ekonomist (rođen 1970.), živi u Medulinu, oženjen je i ima dvoje djece. Bio je član Nadzornog odbora TV Nova iz Pule, a sa suprugom ima tvrtku Lorencin d.o.o. koja se bavi trgovinom, poljoprivredom i turizmom. Od 2000. do 2012. godine bio je i direktor tvrtke IDA, istarske razvojne agencije. U imovinskoj kartici naveo je da je vlasnik kuće (90 m2) s okućnicom (300 m2) u Medulinu koju je stekao darovnim ugovorom. Od ostale imovine Lorencin je naveo još samo automobil Jeep Wrangler iz 1990. vrijedan 30.000 kuna.

28. travanj 2024 08:50