Hrvatska
StoryEditor

Debeljak potjerao radnika iz Brodosplita zbog sramoćenja tvrtke i direktora

27. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Samo jedna "pogrešna" izjava za HTV bila je dovoljna da Andriji Rogošiću poništi petnaestogodišnji rad u Brodosplitu. Naime, izjava da bi bilo bolje da je Hrvatska "dala Brodosplit nekom Rusu nego nekome tko nema kune u džepu" bilo je dovoljno da ostane bez posla u splitskome škveru

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak nedavno je pisao Vladi, novinarska ekipa je radila prilog o Brodosplitu, a Rogošić je iskreno aludirao na tešku financijsku poziciju tvrtke i probleme Debeljaka, javlja Jutarnji list.

Rogošić je šokiran otkazom. Kazao je da je "diktatorskim ukazom potjeran s posla zbog izražavanja svog mišljenja". Dodao je i da je samo rekao istinu, jer je ministar Đuro Popijač "odagnao" ruskog ulagača koji je došao sa 180 milijuna eura.

- U slučaju ovog radnika, poslodavac je bio primoran na izvanredan otkaz ugovora zbog neovlaštenog istupa i narušavanja ugleda društva i grupacije čiji je zaposlenik, kao i samog vlasnika na osobnoj razini, pojašnjavaju iz Brodosplita.

Rogošić i drugi radnici splitskog škvera pribojavaju se da se Brodosplitu bliži kraj te da je riječni kruzer koji se sada gradi za ruske naručitelje zapravo posljednji kompanijin posao. Boje se da će 1500 zaposlenika završiti na cesti.

26. travanj 2024 10:25