Hrvatska
StoryEditor

Dijana Čuljak dovedena na ispitivanje

09. Ožujak 2013.
Piše:
liderhrt

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak jutros je dovedena na ispitivanje u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), potvrdio je njen odvjetnik Gordan Preglej.

- Termin za ispitivanje ranije je zakazan za 9,15 sati, a nakon uvida u dokumentaciju odlučit ćemo hoće li Dijana Čuljak iznositi obranu ili će se braniti šutnjom - izjavio je Preglej.

Na ispitivanje u pravosudni kompleks na Selskoj cesti, gdje je krajem veljače već saslušana kao novoosumnjičena u slučaju Core Media, bivša je televizijska zvijezda dovezena policijskim kombijem, nešto poslije 9 sati. Dijana Čuljak uhićena je sinoć ispred svog doma u središtu Zagreba u društvu svog partnera, bivšeg ravnatelja policije Olivera Grbića.

Prema pisanju medija Čuljak je, nakon što je na nju proširena istraga u slučaju Core Media, od nekoliko svjedoka tražila da promijene iskaze koji su za nju bili nepovoljni. Policija je sve to, navodno, tajno snimila, pa se očekuje da će tužiteljstvo od Županijskog suda zatražiti da se Dijana Čuljak zbog utjecaja na svjedoke zadrži u istražnom zatvoru.

Pravdajući se tajnošću istrage, Preglej nije iznosio pojedinosti slučaja. Otkrio je tek da ju se tereti za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, no ne i što joj se konkretno stavlja na teret.

Nakon uhićenja je izjavio da se navodno sprječavanje dokazivanja ne odnosi na slučaj bivšeg direktora programa Nove TV Siniše Svilana, nego na aferu Core Media u kojoj je Dijana Čuljak zajedno sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te za nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

07. svibanj 2024 05:58