Aktualno Hrvatska Turizam

Drniš uveo sustav javnih bicikala Nextbike

Nextbike
Foto: nextbike.com

U Drnišu je u srijedu službeno pušten u rad i građanima dan na korištenje sustav javnih bicikala s dva punkta s terminalom, te osam gradskih i četiri brdska bicikla, priopćeno je u srijedu iz sustava javnih bicikala Nextbike.

>>>Nextbike otvorio prvu business bike stanicu u Hrvatskoj

Sustav javnih bicikala na području Drniša postavljen je unutar projekta “Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”, čija je vrijednost oko 1.879.000 eura, a sufinanciran je s 85 posto iz EU sredstava.

“Ovo je prvi sustav javnih bicikala na području Dalmatinske zagore, koja se sve više profilira kao cikloturistička destinacija. Drniš time pokazuje da ulaže u održivost i zaštitu okoliša, uz primjenu modernih tehnologija i praćenje europskih trendova”, istaknuto je u priopćenju.

Dodaje se kako je cilj da jadransko zaleđe postane prepoznatljivo kao outdoor destinacija, da se kroz održivo korištenje i posjećivanje lokaliteta prirodne i kulturne baštine podigne kvaliteta življenja i kroz razvoj održivih turističkih proizvoda doprinese gospodarskom razvoju lokalne zajednice.

Javni bicikli sve su popularniji oblik prijevoza u 17 hrvatskih gradova i općina, među kojima je od danas i Drniš. Omogućeno je korištenje besplatne mobilne aplikacije “nextbike” za brz i jednostavan najam bicikala.

>>>Nextbike širi poslovanje na Vukovar i Banja Luku

Grad Drniš sklopio je ugovor o održavanju sustava javnih bicikala u probnom razdoblju od tri mjeseca, a jednom registrirani korisnik u Drnišu nextbike bicikle može koristiti u više od 150 gradova, pri čemu može uživati u neograničenom broju besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta, navodi se u priopćenju.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari