Hrvatska
StoryEditor

Gemišt se vraća kao tradicionalno hrvatsko piće

14. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Kutjevački su podrumi krenuli u veliku marketinšku kampanju za povratak gemišta kao tradicionalnog pića u Hrvata

Kutjevački je podrum predstavio svoju kampanju Kutjevački gemišt, čime je najavio vraćanje tog hrvatskog tradicionalnog pića u kafiće, vinoteke, restorane i domove, dakako, preko svoje najpoznatije tržišne marke, Kutjevačke graševine, koja čini 80% ukupne proizvodnje.

Kako je istaknula Sandra Ratković, direktorica marketinga i prodaje u Kutjevu, “gemišt se pomalo nepravedno smatra staromodnim pićem, pa smo zato i krenuli u ovu kampanju. Hrvatska je zemlja vina, turistička destinacija i za onaj autohtoni turistički doživljaj, moramo nuditi naše proizvode, tradiciju i kvalitetu”

Kutjevački je podrum najstarija hrvatska vinarija, čija tradicija seže osam stoljeća u povijest, čime smo postavili temelj vinogradarstva i vinarstva u tpm području, dodao je komercijalni direktor tvrtke, Josip Ređo.

“Mi smo vinarija koja ima najveću i najstariju vinsku arhivu, trenutno imamo 700 zaposlenih, te godišnje proizvodimo šest milijuna litara vina. Uz proizvodnju nekoliko vrsta naše bazične graševine, ostatak čine chardonnay, sivi i crveni pnot, traminac, itd.. Od naše ukupne prodaje trećina otpada na izvoz, tako da je Kutjevo najveći hrvatski izvoznik vina, sa udjelom većim od 50 posto. Trenutno izvozimo u petnaestak zemalja svijeta, u regiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, te Srbiju, ali i u Rusiju, Kinu, Njenačku, Austriju, Švedsku, Dansku, Australiju, SAD i Japan. Ulaskom u Europsku Uniju su nam nametnuli godišnje kvote za Bosnu i Hercegovinu od 800 tisuća litara, no zato to nastojimo kompenzirati jačanjem izvozne ofenzive prema Kini, Rusiji I Poljskoj”, kazao je Ređo.

27. travanj 2024 22:01