Hrvatska
StoryEditor

Grabar Kitarović: Milanović plaši narod, a ne može izbrisati svoj nerad

13. Siječanj 2015.
Piše:
liderhrt

Još uvijek mi je neobično da me nazivaju ‘gospođo predsjednice‘ izjavila je sinoć u Dnevniku plus HRT-a novoizabrana predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Jučer se susrela s Ivom Josipovićem i razgovor je ocijenila ugodnim i konstruktivnim.

Njegovi će joj savjeti, dodala je, zasigurno koristiti. Premijer je nije nazvao, a Grabar Kitarović je kazala kako joj je nevjerojatno da ‘ne može prijeći preko nečega i čestitati izbornu pobjedu‘.

Komentirajući izjave Zorana Milanovića kako je SDP jedina brana protiv povratka kriminalne zadruge na vlast te kako je SDP stranka, a HDZ hajdučija, Grabar Kitarović je kazala kako se radi o ‘retorici za plašenje naroda‘ te da ‘Milanović ne može izbrisati svoj nerad i ono što nije učinio‘. ‘S Tomislavom Karamarkom imam izvrsne odnose. Hrvatska mora biti socijalno tržišno gospodarstvo, voljela bih da i premijer Milanović shvati da su interesi države ispred svih ostalih interesa‘, naglasila je.

Najavila je kako će zamrznuti članstvo u HDZ-u onda kada to bude potrebno - svakako prije 18. veljače. Ponovila je kako je Hrvatska u katastrofalnoj gospodarskoj situraciji. ‘Netko mora biti glas građana, i to ću nastojati‘, poručila je.

Kolinda Grabar Kitarović komentirala je navode da je 24. žena predsjednica u ‘modernom svijetu‘. Kazala je kako je više puta u životu glavom probijala stakleni strop. ‘Žene su i dalje velikim dijelom potplaćene. Imaju manje plaće nego muškarci, manje ih zapošljavaju nego muškarce zbog bojazni da će ostati trudne. Nastavit ću se boriti protiv toga‘, poručila je.

27. travanj 2024 19:12