Hrvatska
StoryEditor

Građevinari od države očekuju poticaje

15. Studeni 2012.

Na 6. saboru hrvatskih graditelja, otvorenom danas hotelu Croatia u Cavtatu, okupilo se više od 550 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, a središnja tema je Graditeljstvo - poluga razvoja.

Kako je istakao predsjednik Organizacijskog odbora Rade Pilipović na saboru će se raspravljati o stanju u graditeljstvu i njegovoj ulozi u razvitku hrvatskog gospodarstva te graditeljstvu kao potencijalu razvoja i načinu na kojem je ono do sada konkuriralo na domaćem i stranom tržištu.Predsjednik Znanstvenog odbora sabora Stjepan Lukšić kazao je kako će se sudionici baviti energetikom i željezničkom infrastrukturom, a jedna od tema bit će most Pelješac - alternativno rješenje. Posebna pozornost bit će posvećena i pitanju autocesta.

- Građevinari od države očekuju poticaje i imamo puno projekata koji se tiču ekologije, vodoopskrbe i odvodnje i zbrinjavanja otpada, kazao je Pilipović napominjući kako treba voditi računa o tome kako je građevinarstvo jedna od najvažnijih segmenata razvoja zemlje.

Podsjetio je kako je uslijed krize od 130 tisuća građevinara njihov broj sada pao na oko 70 tisuća, ali se takav pad, dodao je, dogodio i u drugim europskim zemljama. Jedna od tema kojima će se sudionici sabora baviti bit će i infrastrukturna problematika grada Dubrovnika, a bit će raspravljanja i problematika graditeljstva kad je u pitanju ispunjavanje uvjeta za rad u EU.

27. travanj 2024 00:30