Hrvatska
StoryEditor

Hajdaš Dončić: Razvoj željeznica jedan je od Vladinih prioriteta

29. Kolovoz 2013.

Trećeg dana posjeta Indoneziji, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić posjetio je tvrtku Indonezijske željeznice PT KAI te s njezinim predstavnicima razgovarao o mogućnostima suradnje hrvatskih i indonezijskih željeznica, priopćeno je iz Ministarstva.

Indonezijske željeznice upravljaju željezničkom infrastrukturom i vozilima, a imaju i poduzeća koja se bave turizmom, ugostiteljstvom, upravljanjem željezničkom imovinom, organizacijom prijevoza putnika i logistikom. Željeznička infrastruktura u Indoneziji razvijena je na otocima Javi i Sumatri.

Ministar Hajdaš Dončić kazao je kako je razvoj željezničkog sektora u Hrvatskoj jedan od prioriteta Vlade.

Izvijestio je o tijeku restrukturiranje željezničkih tvrtki te intenzivnim aktivnostima projektiranja, modernizacije, obnove i gradnje pruga, kaže se u priopćenju.

Istaknuo je i kako se, osim restrukturiranja društava u organizacijskom i funkcionalnom smislu, radi na unaprjeđenju infrastrukture s detaljnim planovima ulaganja kroz fondove Europske unije do 2020. godine te na obnovi voznog parka kroz kupnju novih vozila, koje će proizvesti hrvatske tvrtke.

Ministar je naglasio i kako bi upravo u budućem angažmanu hrvatskih tvrtki u pružanju znanja, iskustva i plasmanu proizvoda na ovo tržište mogla ići suradnja Hrvatske i Indonezije na području željezničkog sektora.

Ministar Hajdaš Dončić u službenom posjetu Indoneziji boravi od 26. do 30. kolovoza, a uz razgovore s resornim ministrima, susreo se i vodećim ljudima KADIN-a, indonezijske gospodarske komore te čelnicima zračne kompanije Garuda, koji su potvrdili interes za suradnjom s Croatia Airlinesom.

01. svibanj 2024 23:20