Hrvatska
StoryEditor

Hamed Bangoura ima plan kako građani mogu oporaviti Hrvatsku

15. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Hamed Bangoura, vlasnik agencije Midikenn već nekoliko mjeseci statusima na Facebooku najavljuje veliki projekt koji bi pomogao građanima da izađu iz krize, a danas je po prvi puta otkrio neke detalje svoje GOH metode.

- Nakon više od godine dana rada, tim od 50 ljudi sačinjen od hrvatskih građana različitih struka i obrazovnih profila, objavljuje da je završio rad na GOH metodi, koja je u cijelosti hrvatski proizvod, bez političkih ambicija – počinje svoje obraćanje hrvatskim građanima Bangoura. Prezentacija cijele metode bit će 1. veljače, no ipak je danas otkriveno na što se GOH metoda točno odnosi i koji su njeni početni učinci na društvo u cjelini.

Dakle, GOH metoda ili punim imenom Građani Oporavljaju Hrvatsku je temeljena na matematičkim i logičkim obrascima, a utemeljitelji smatraju kako je primjenjiva na razne tržišne situacije, ostvarujući WIN-WIN-WIN učinke za sve sudionike procesa.

Kao srž i osnovna pretpostavka metode izdvojeno je pokretanje gospodarskih tijekova bez daljnjeg zaduživanja države i građana. GOH metoda dijeli se na četiri osnovne komponente: socijalna, razvojna, komercijalna, plus (+) komponenta, a sudionici su država, banke i građevinska industrija.

Subjekti koji su pridruženi njihovoj metodi su HNB, tvrtke koje posluju u Hrvatskoj, osiguravajuće tvrtke i mediji. - Svi sudionici i pridruženi subjekti GOH metode u proces ulaze u DUHU DOBRE VOLJE / GOOD WILLA za boljitak glavnog sudionika i korisnika, građana RH, te s mogućnošću ostvarivanja svojih primarnih prava i obveza unutar procesa – pojašnjava Bangoura. Vizija njega i njegovih suradnika su sretni i ostvareni građani, a cilj prilično idealistički: oporavljenja Hrvatska.

GOH metoda u svojoj prvoj fazi trebala bi matematički i logički dokazati da kroz svoje četiri osnovne komponente ima zadivljujuće učinke na društvo u cjelini, a kako bi to točno trebalo izgledati prenosimo u cijelosti.

Socijalna komponenta: - omogućuje građanima jednostavan reprogram cca 70.000 stambenih kredita u švicarskim francima snizujući rate kredita za minimalno 30 posto, te samim time ima direktan utjecaj na više od 500.000 građana (korisnici kredita, jamci i članovi njihovih obitelji)- omogućuje rješavanje temeljne potrebe za vlastitim stambenim prostorom, bitno snižavajući mjesečni trošak njegove kupnje- otvara minimalno 60.000 novih radnih mjesta unutar prve godine (30.000 u građevinskom sektoru + 30.000 u ostalim djelatnostima)- poboljšava kvalitetu življenja- osigurava dodatne prihode za građane- bitno podiže kupovnu moć i kreditnu sposobnost građana

Razvojna komponenta: - pokreće ‘mrtvi‘ kapital i stavlja ga u funkciju - potiče nova ulaganja- oživljava građevinski sektor- snižava cijenu kapitala za nove investicije- omogućuje migraciju radno sposobnog stanovništva- implementira energetsko učinkovitu tehnologiju

Komercijalna komponenta:

- omogućuje prodaju novosagrađenih i neprodanih nekretnina- omogućuje gradnju i komercijalizaciju 20.000 novih smještajnih jedinica- potiče široku potrošnju- omogućuje prihode temeljem posebnih vrsta GOH osiguranja- povećava državne prihode- osigurava kontinuirani prinos za sudionike procesa- povećava prihode za lokalnu upravu kroz komunalnu naknadu

Plus (+) komponenta

- čini sve sudionike procesa DRUŠTVENO ODGOVORNIM- mijenja predodžbu o pogodovanju krupnom kapitalu na štetu pojedinca- postavlja GRAĐANA u ravnopravan poslovni odnos s ostalim sudionicima procesa i čini ih partnerima- povećava indeks sreće stanovništva- vraća povjerenje građana u socijalnu državu- smanjuje strah i neizvjesnost uzrokovane krizom

06. svibanj 2024 03:21