23. kolovoz 2016.

HDZ-ovac Mikulić poručio Bandiću "da nije Rockefeller" da se razbacuje gradskim novcem

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ), koji je na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića sazvao sjednicu Gradske skupštine za 31. kolovoza, u utorak je poručio kako ne želi zaustaviti nijednu odluku u interesu Zagrepčana, ali da "Bandić nije Rockefeller da se razbacuje gradskim novcem".

"HDZ-a s koalicijskim partnerima nikako ne želi biti kočničar ni jednog prijedloga koji je u interesu Zagrepčana u smislu poboljšanja kvalitete života", rekao je Mikulić novinarima ispred Stare gradske vijećnice, no postavlja se pitanje kriterija i transparentnosti, odnosno kome opraštati dug, a kome nešto dati.

Bandić je u ponedjeljak najavio da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima umanji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.

"Pitanje je zašto je upravo u ovom trenutku netko postao socijalan ili solidaran, nisu takvi valjda postali u zadnjih nekoliko dana. Nije moguće da su neki tek sada prepoznali da u Gradu imamo ljude koji imaju primanja ispod 1500 kuna", kaže Mikulić.

Takve su se točke na dnevnom redu Skupštine mogle naći i prije dvije ili tri godine, no gradonačelnik to tada nije predložio.

"Pa nemojmo nečiju socijalnu nemoć iskorištavati za osobnu kampanju", poručio je Mikulić.

Jednako misli i kada je riječ o oprostu dugova. "Nije Milan Bandić Rockefeller da se razbacuje gradskim novcem kad i kako on to želi", naglasio je, stoga bi trebalo razraditi kriterije kako bi svaki sustav dodjele sredstava, odnosno praštanja dugova, bio jasan i transparentan.

Mikulića žalosti što "morate osvojiti olimpijsku medalju da bi vam netko pružio ruku potpore".

"Sada čujem da se za njih najavljuju neke nagrade, a cijeli niz godina bili su ignorirani. Znam da se Dubrava dugo godina marginalizira, ali sad su svi ti Olimpijci, rekli bi mi u Dubravi, ‘opalili pljusku‘ svima onima koji su im okretali leđa", rekao je.