Hrvatska
StoryEditor

HNS ipak ne traži rebalans državnog proračuna

29. Ožujak 2014.
Piše:
liderhrt

Vladajuća koalicija je stabilna, HNS ne traži novi rebalans proračuna, a program zapošljavanja (mladih) će se nastaviti, poručile su predsjednica i članica Predsjedništva HNS-a Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš sa stranačke akcije Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta.

Članica Predsjedništva HNS-a Mrak Taritaš ‘omekšala‘ je jučerašnji zahtjev HNS-ova saborskog zastupnika Gorana Beusa Richembergha Vladi da preraspodjelama u proračunu pronađe novac za nastavak programa zapošljavanja. To ne znači još jedan rebalans proračuna, zastupnik Beus samo je ukazao na taj problem, istaknula je.

Na ponovljeni upit o Beusovoj izjavi, Mrak Taritaš priznaje da je i sama ostala malo zatečena izjavom. Možda je izvučena iz konteksta, moramo sjesti i vidjeti, kazala je.

I predsjednica HNS-a tumači da njegova izjava ne znači da HNS traži novi rebalans proračuna. Imamo obvezu smanjiti proračunski deficit, slijedom toga smanjuju se i poticaji za zapošljavanje, ističe Pusić i uvjerava kako će se projekt zapošljavanja mladih nastaviti.

Stav je HNS-a i Vlade da je to odličan model, da ga treba nastaviti i pojačati, kaže Pusić i dodaje da se novac za zapošljavanje iz EU-fondova može očekivati na jesen.

26. travanj 2024 12:56