Hrvatska
StoryEditor

Holy: Nema potrebe za žurbom, gradnja TE Plomin poslije 2014.

06. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Ja sam ministrica zaštite okoliša, a ne socijalne skrbi, za socijalnu politiku brine kolegica Opačić - izjavila je Mirela Holy u intervjuu za Soundset, odgovarajući na pitanje hoće li izmjena modela prikupljanja i povrata plastičnih boca biti dodatan udar na ionako već narušen standard građana.

Pojasnila je kako je ovaj sustav neodrživ, nagomilalo se preko 750 milijuna kuna gubitaka, a ako se to ne promijeni doći će do bankrota sustava.- Sada ćemo formirati radnu skupinu za izradu pravilnika o ambalažnom otpadu, prema austrijskom modelu - rekla je Holy.

Istaknula je kako će njeno ministarstvo inzistirati na obračunu odvoza otpada po principu ‘platiš onoliko koliko neiskoristivog otpada proizvedeš‘.– Hoće li to biti zatvorene vreće, pinovi, kodovi s identitetom korisnika, to ćemo vidjeti. Može se provjeriti je li osoba prikupljala otpad ili nije. Novi zakon mogao bi u saborsku proceduru biti upućen u lipnju – objasnila je.

Također, demantirala je najave Milanovića i Čačića kako će gradnja termoelektrane Plomin početi ove godine.– To nije realno očekivati. To se ne može početi realizirati prije 2014. godine. Nakon što izdamo rješenje nužno je objediniti uvjete, a to je postupak. Tek onda ide izdavanje lokacijske dozvole, tako da tijekom ove godine uopće nije moguće realizirati birokratsku proceduru. Nema potrebe za žurbom. Treba inzistirati na kvalitetnoj pripremi projekta – rekla je Holy.

28. travanj 2024 04:05