Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska dobiva novu nacionalnu televiziju?

19. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Agencija za elektroničke medije jučer je okončala natječaj za koncesiju nove nacionalne televizije, prenosi Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista u igri su četiri glavna konkurenta: moćna grčka medijska kompanija Antenna Grupe, Nova TV, RTL Hrvatska i Nezavisna televizija. Vlasnik Antenna Grupe je vlasnik grčki milijarderMinos X. Kyriakou.

Njegova tvrtka već je ušla na medijsku scenu u Srbiji i pokrenula Prvu srpsku televiziju, te u Sloveniji i Crnoj Gori. U Hrvatsku navodno žele uložiti značajna sredstva, a već su i pronašli odvjetnički ured koji ih zastupa – ured Borisa Šavrovića.

- Dalje vam ništa ne mogu ni potvrditi ni demantirati. Pričekajmo nekoliko dana dok Vijeće ne objavi ponude - rekao je odvjetnik Šavorić.

Minos X. Kyriakou, rođen 1938., jedan je od najmoćnijih grčkih biznismena. U svom biznis portfoliu ima, osim medijske kuće Antenna Group, i dvije naftne kompanije, jednu brodarsku tvrtku u Singapuru i udio u singapurskoj zrakoplovnoj kompaniji. Uz to, vlasnik je i grčkog košarkaškog kluba Panellinios, a vodi i grčki olimpijski odbor. Oženjen je s grčkom glumicom, a govori sedam jezika.Antenna Grupu osnovao je 1988. kada je lansirao prvu radijsku stanicu, a onda je krenuo s televizijama. Danas emitira na tri kontinenta, Europi, Americi i Australiji. Na Balkan se počeo širiti 2000. kada je kupio bugarsku televiziju.

26. travanj 2024 13:20