Hrvatska
StoryEditor

Ide li Gradska skupština Grada Zagreba u otvoreni rat protiv Ubera?

24. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Prvi dan prosinca u Zagrebu rezerviran je za održavanje 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba. Na njoj će po prijedlozima zastupnika i njihovih klubova biti donesene brojne izmjene jednako tako brojnih ranijih odluka, no samo jedna treba biti donesena po hitnom postupku - ona o autotaksi-prijevozu.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o autotaksi-prijevozu sadrži nekoliko promjena vezanih uz ovu djelatnost, no dvije itekako upadaju u oči, javlja tportal.

Članak 3. prijedloga izmjena navodi:‘U članku 28. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi: Cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade.‘Članak 5. istog prijedloga Odluke o izmjenama također je zanimljiv, a glasi:‘Javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za autotaksi-prijevoz neće se objavljivati do 30. lipnja 2017, nakon čega će se objavljivati svake četiri godine.‘

Dvije spomenute izmjene kao da su skrojene za otvoreni rat Gradske skupštine protiv zloglasnog Ubera. Naime iako korisnici Ubera u Zagrebu početak vožnje plaćaju osam kuna, a dodatno se plaća četiri kune po prijeđenom kilometru plus 0,5 kuna po minuti vožnje, pozivanjem drugih korisnika na registraciju i vi i oni dobit ćete besplatne vožnje u iznosu od 35 kuna. Izmjena članka 3. Odluke o autotaksi-prijevozu eliminirat će takvu mogućnost.

Jednako tako, izmjena prijedloga Odluke u spomenutom članku 5. eliminira mogućnost daljnje registracije vozača koji će zbog nekog razloga poželjeti voziti za Uber, barem do 30. lipnja 2017. Spomenute izmjene predložio je Klub gradskih zastupnika HSLS-a i HSS-a, navedeno je na stranicama Gradske skupštine.

27. travanj 2024 07:18