Hrvatska
StoryEditor

Jakovčić: Sigurno postoji stručniji od mene za turizam, ali...

11. Ožujak 2013.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić potvrdio je jučer kako ne odbija mogućnost da i osobno preuzme dužnost ministra turizma, međutim smatra kako bi bolje bilo da tu funkciju preuzme stručnjak za turizam.

Najavio je da će IDS, nakon konzultacija i razgovora s ključnim ljudima u turizmu, do Uskrsa predložiti novog ministra.

- Ne izbjegavam nikakve obaveze, ne odbijam mogućnost da i osobno preuzmem tu funkciju, ali sigurno postoji osoba stručnija od mene za turizam - poručio je Jakovčić komentirajući informaciju da će upravo njemu, kao predsjedniku stranke, biti ponuđeno mjesto u Vladi, odnosno upražnjeno mjesto ministra turizma. SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica sinoć je pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te istaknuo kako SDP poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića.

Jakovčić je jutros poručio da treba razgovarati i o varijanti stručnjaka jer je to ‘puno bolje rješenje‘. - Na čelu Ministarstva treba biti jak stručan ili jak politički čovjek, poput Veljka Ostojića koji je stručnjak za turizam ali i politički obojen - rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

28. travanj 2024 16:31