Hrvatska
StoryEditor

Karamarko: Očekujem da Čačić napusti politiku

14. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Očekujem da će Radimir Čačić napraviti ono što je rekao i napustiti politiku, komentirao je čelni čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko vijest da je prvi potpredsjednik Vlade pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće u Mađarskoj.

Premijer Milanović je dokazao svoj avanturizam jer je čovjeka s takvom hipotekom stavio za prvog potpredsjednika vlade. To govori o ovoj vladi koja se avanturistički postavlja oko vrlo ozbiljnih problema, poručio je čelnik HDZ-a dodavši kako je presuda dokaz da pravna država u Mađarskoj očito funkcionira. Nadam se da će premijer naći izlaz iz ove situacije, a mislim da novonastala situacija može potresti vladu, s obzirom na koaliciju, ocijenio je Karamarko.

Premijer Zoran Milanović izjavio je da ne može potvrditi informaciju da je prvi potpredsjednik Vlade pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu. Premijer je to rekao tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva na pitanje laburista Branka Vukšića što će Vlada učiniti s obzirom da se Čačić u roku od dva mjeseca mora javiti na izdržavanje kazne. - I ja sam vidio tu vijest, ali u ovom trenutku ne mogu vam to potvrditi, jer bi odgovor na vaše pitanje bio hipotetski. U ovom trenutku sve ostaje u domeni hipoteze i onoga što je prvi potpredsjednik ranije govorio - rekao je Milanović.

Čačićev odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je da ga je ovakva presuda iznenadila jer je dosadašnja praksa bila da viši sud u ovakvim slučajevima ne preinačuje kaznu iz uvjetne u bezuvjetnu. Rekao je da ne može više ništa reći dok se ne čuje s Čačićem i njegovim mađarskim odvjetnikom Peter Zemcznik, koji je ranije odbio komentirati presudu dok se ne čuje s klijentom.U međuvemenu Čačić je sletio u zagrebačku zračnu luku Pleso odakle je doputovao iz Katara. Odbio je komentirati presudu. Novinarima će se obratiti zajedno s premijerom Milanovićem u 17 sati.Čelnih Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je da je sada na potezu Milanović. Podsjetio je da je prema zakonu svaka pravomoćna presuda dulja od šest mjeseci znači i prestanak dužnosti.

26. travanj 2024 10:03