Hrvatska
StoryEditor

Karamarko: Pokrećemo opoziv premijera Oreškovića, spreman sam učiniti sve što koristi situaciji

07. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

- HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića. Dosta je razloga za to. Pred očima javnosti se odvija situacija koja nije dobra. Bitan je odnos struktura. Mi kao najveća parlamentarna stranka smatramo da naš program treba biti implementiran u ono što se treba raditi - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Dodao je kako bi trebala prestati prepucavanja, loši odnosi i poluodnosi.

- Hrvatska nema vremena. Ova vlada treba biti čvrsta i jedinstvena ako želi postići ono što smo nametnuli kao ciljeve, znači reforme. Ovim šokom želimo izazvati nešto pozitivno i pokazati da su interesi naše države veći od osobnih i stranačkih interesa. HDZ poziva sve subjekte u ovoj političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro. Neko je vrijeme izgubljeno, ali vremena još ima za presloženu Vladu - optimistično je ustvrdio Karamarko.

Milanović: Ovo je sramoćenje, ovo je čista blamaža. Izbori trebaju biti na ljeto

Dodao je kako situacija nije dobra, a HDZ u ovoj lakrdiji ne može više sudjelovati.

- Ne želimo biti pajaci u očima hrvatske javnosti. Svi se politički čimbenici sada moraju zamisliti nad ovom situacijom - kazao je čelnik HDZ-a.

Na novinarsko pitanje kazao je kako je osobno spreman učiniti sve što koristi situaciji, ali nije spreman ni za što što vodi ucjenivanju HDZ-a.

- Puno smo promošljali i radili različite projekcije i prevladalo je mišljenje da moramo ići u ovom smjeru. Hrvatska vlada mora biti čvrsta vojska koja zna što radi i to provesti kvalitetno - rekao je Karamarko.

- Izbori su za nas zadnja stvar na koju jesmo spremni. Možemo ići na izbore, ja sam i optimist što se tiče izbora, ali izgubit ćemo puno vremena - njegovo je mišljenje oko novih izbora.

Karamarko je djelaticima SOA-e poručio je da se ne daju uvući u političke igre, te kako će oni koji zloupotrebljavaju službe sigurno jednog dana odgovarati.

- Ne govorim bez veze i tu ću se zaustaviti - kazao je čelnik HDZ-a.

Šeks: Karamarko bi trebao učiniti jedan odgovoran i domoljubni čin i za dobrobit Hrvatske izići iz Vlade

04. svibanj 2024 22:30