Hrvatska
StoryEditor

Komadina ima pravo tražiti Milanovićevu odgovornost, no nije jedini član Predsjedništva

27. Svibanj 2014.
Piše:
liderhrt

Navodi o lošim rezultatima SDP-a su relativni jer s brojem zastupnika SDP stoji kao i na prošlim izborima te ništa dramatično se nije dogodilo, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Dodao je da Vlada pravi teške poteze, često nepopularne ali poteze koji vode ka rastu i koji će nakon pola mandata preokrenuti stanje u gospodarstvu.

Grčić je to izjavio u Ludbregu gdje je razgledao tvrtku Ducati koja zaposljava stotinjak radnika te nije mogao izbjeci novinarska pitanja o stanju u vladajućoj stranci nakon izbora za Europski parlament.

Istaknuo je da se javna potrošnja morati smanjiti zbog procedure prekomjernog deficita, te najavio rast gospodarstva u sljedećem kvartalu zbog turističke sezone i rasta industrijske proizvodnje.

Grčić je odgovorio i na izjavu Zlatka Komadine da za loš rezultat izbora odgovornost mora preuzeti i predsjednik stranke, kao što je pruzeo Laburist Dragutin Lesar. Smatra kako u SDP-u postoji visoka razina demokracije i može se otvoreno raspravljati o svemu, tako i Komadina ima svoj stav, no on nije jedini član Predsjedništva.

Nezaobilazno je bilo pitanje o poruci bivšeg ministra financija Slavka Linića koji je najavio potrese unutar SDP-a te borbu protiv premijera Milanovića, no Grčić je izjavio da to pitanje ne želi komentirati.

Rječitiji je bio o pozivu HDZ-a na prijvremene izbore gdje je napomenuo da se oporba isključivo koristi gomilom ispraznih fraza, dok ova Vlada odrađuje težak i odgovoran posao kao što su projekti Plomin C, Zračna luka Zagreb, pruga Dugo Selo - Križevci, projekt Kupari.

03. svibanj 2024 14:05