Hrvatska
StoryEditor

Komadina potvrdio kandidaturu za novog predsjednika SDP-a

11. Siječanj 2016.
Piše:
liderhrt

Na Iblerovom trgu sastalo se Predsjedništvo SDP-a. Tema su izborni rezultati i unutarstranački izbori. Zoran Milanović najavio je kako će se ponovno kandidirati za predsjednika SDP-a, na čijem je čelu osam i pol godina, a svoju je kandidaturu neformalno najavio i Zlatko Komadina.

Neslužbeno se doznaje kako će predsjednik stranke Zoran Milanović na sjednici predložiti i tražiti da se već u subotu 16. siječnja sastane Glavni odbor stranke koji bi trebao utvrditi datum stranačke izborne konvencije. Međutim, sjednicu Glavnog odbora saziva njegov predsjednik Josip Leko. On je već najavio da neće ovog vikenda biti u Zagrebu i time se, neslužbeno - svrstao na stranu Milanovićevih oponenata.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina potvrdio je da će se kandidirati za predsjednika SDP-a.

- SDP mora imati lijevi smjer, a ne liberalni. SDP mora biti decentraliziran i demokratski, bez autokrata i makijavelizma. SDP se treba mijenjati, biti bolji i jači. Ovaj SDP gubi povjerenje i treba mu novi smjer. Važno je tko je kapetan broda, ne zbog tog kapetana, nego radi smjera, sadržaja i načina kako brod plovi - poručio je Komadina.

03. svibanj 2024 04:53