Hrvatska
StoryEditor

Lidl donirao pola milijuna kuna

28. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Trgovački lanac Lidl predstavio je danas fotomongrafiju donacijskog programa Više za zajednicu u okviru kojeg su donirali 87 udruga i institucija,a program je vrijedan pola milijuna kuna.

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Esplanda predstavljen je program Više za zajednicu u sklopu kojeg su radnici predlagali udruge i institucije koje bi mogle dobiti donaciju. Na kraju je izabrano 87 udruga i institucija, a na svečanosti su se predstavili predstavom dječje selo u Lekeniku, a te KUD Josipovac kojem se na pozornici pridružio Oliver Dragojević zaštitno lice Lidla. Prilikom predstavljanja fotomongrafije predsjednik Uprave Lidla Boris Lukšić istaknuo je da je posebno sretan što su uspjeli izazvati osmijeh na lice dobitnika pomoći.

- Lidl je društvno odgovorna tvrtka i to smo ovim projektom pokazali. Ovim programom htjeli smo se približiti zajednici u kojoj djelujemo. Kako su radnici predlagali udruge i institucije na neposredan način dali smo lice ovoj akciji. Više za zajednicu nastavit će se i ove godine, te pozivamo sve naše kolege i kolegice da se priključe akciji – rekao je Lukšić.Akciju je pozdravio i glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić koji je još jednom istaknuo važnost društveno odgovornog ponašanja za sve komapnije.

- Sve naše članice sve više i više su društveno odgovorne jer na taj način vraćaju zajednici u kojoj djeluju. U današnje vrijeme bitno je biti društveno odgovoaran jer na taj način pomažete onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Majetić.

Prisutnima se obratila i Danijela Davidović, zaposlenica Lidla koji je predložila SOS dječje selo Lekenik u kojem je i sama odrasla, što je izazvalo veliki pljesak okupljenih. Lidl je najavio nastavak i ove godine, te će opet svi dućani i logistički centri moći predložiti svoju udrugu ili instituciju.

04. svibanj 2024 16:07