Hrvatska
StoryEditor

Liječnici: Ako ne možemo spasiti pregovore, idemo u štrajk

19. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Predstavnici Hrvatskog liječničkog sindikata i sindikata medicinskih sestara i tehničara napustili su pregovore o kolektivnim ugovorima u zdravstvu nakon više od tri sata. Pregovore nastavlja Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi i njihova predsjednica Spomenka Avberšek.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić izjavio je nakon današnjih neuspješnih pregovora u Ministarstvu zdravlja da će sindikati liječnika i medicinskih sestara pokrenuti postupak mirenja pri Gospodarsko-socijalnom vijeću jer "žele spasiti pregovore, ali ako se oni ne mogu spasiti onda će u štrajk".

Babić je također rekao da im je Vlada ponudila Kolektivni ugovor koji je potpisala sa Samostalnim sindikatom zdravstva i socijalne skrbi, a koji je, po njegovim tvrdnjama, nanio ogromnu štetu liječnicima i medicinskim sestrama.

Za prekid pregovora nije bilo razloga budući da do pregovora o sadržaju prava iz Kolektivnog ugovora nije došlo. Unatoč nastojanjima ministra zdravlja Rajka Ostojića da se pregovori vode o sadržaju Kolektivnog ugovora, Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara to nisu prihvatili. Vladin pregovarački odbor i nadalje je otvoren za kolektivno pregovaranje, stoji u priopćenju Ministarstva.

26. travanj 2024 09:55