Hrvatska
StoryEditor

Lovrinović: MOST želi mjesto premijera!

05. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Više nema tajni, MOST želi mjesto premijera i to će u ponedjeljak, za kada je predviđen sastanak sa SDP-om i HDZ-om, zatražiti

Tako je poručio Ivan Lovrinović koji nije propustio primijetiti kako "ljudi misle da premijer mora biti hodajuća enciklopedija", no za njega premijer "treba imati jednu emocionalnu, socijalnu inteligenciju, mora imati etičke vrijednosti...".

Ponovio je kako je stav MOST-a formiranje kvalitetne vlade, no i da se taj proces neće otegnuti.

- Nikada nismo rekli da nećemo i ne želimo sudjelovati u Vladi. Tražili smo reforme i zamislite kako bi bilo da tražimo da ih provede neki drugi koji nemaju snažnog motiva, želje i volje da to promijene. Rekli smo da to mogu biti stranke, ali i stručnjaci, no ne po kriteriju lojalnosti i poslušnosti kao što je to bio slučaj ranije. Mi želimo riješiti nezaposlenost i razdužiti zemlju, riješiti ključne probleme, ali ne na brzaka kako to žele neke interesne skupine i stranke, rekao je Lovrinović te dodao: - Za pozicije za koje ne budemo imali kvalitetne ljude, tražit ćemo ih na tržištu i u tome je suština i zaista tako mislimo.

Obzirom da do sada čelnici koalicija Zoran Milanović i Tomislv Karamarko nisu pokazali namjeru odreći se fotelje mandatara, odnosno premijera, što ako izostane dogovor? Na upit o novim izborima Lovrinović poručuje kako je veća vjerojatnost dogovora. Kaže kako MOST sigurno neće isprovocirati izbore, učinit će sve da do njih ne dođe, ali i da je spreman za tu opciju.

04. svibanj 2024 10:41