Hrvatska
StoryEditor

Metro se širi prema obali i vlasnicima hotela, restorana i kafića

12. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Trgovački lanac Metro ove godine slavi svoju pedesetogodišnjicu, posluje u trideset zemalja svijeta, među kojima i u Hrvatskoj

- Trgovački lanac Metro u Hrvatskoj trenutno ima pedeset domaćih dobavljača koji preko Metroa uspješno plasiraju svoje proizvode u mnoge europske zemlje, pa čak i do Kine - istaknuo je na press konferenciji povodom pedesete godišnjice postojanja ovog lanca, Marc Carena, prvi čovjek Metroa za Hrvatsku, dodavši kako je cilj da hrvatskih dobavljača bude što više.

Prije pedeset godina, 27 listopada 1964. godine, braća Willheim Schmidt-Ruthenbeck i Erwin Schmidt u Njemačkoj su otvorili prvu veletrgovinu za male i srednje poduzetnike, da bi taj koncept već četiri godine kasnije zaživio u Nizozemskoj, Belgiji, Danskoj i Velikoj Britaniji, rekao je Carena.

Danas Metro ima 750 veleprodajnih centara u 28 zemalja sa više od sto tisuća zaposlenih, dok Grupa Metro posluje u 30 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je prvi Metro otvoren u Zagrebu, 6 prosinca 2001, godine, trenutno imamo osam formata, posljednji je otvoren proljetos u Puli, rekao je dalje Carena, dodajući kako je poslovni cilj nastavak širenja koje će biti fokusirano na obalu, ponajprije konceptom veleprodajnih centara usmjerenih prema HoReCa kupcima, tj. vlasnicima hotela, restorana i kafića.

Povodom pedesete godine poslovanja Metro je nagradio društveno odgovorne poduzetnike i obrtnike, između deset finalista koje su odabrali kupci, najboljim je proglašen profesor Miroslav Vrankić, profesor sa riječkog Tehničkog fakulteta, koji je sa svojim suradnicima osmislio elektronički sustav tvrtke E-Glas koji omogućava upravljanje uređaja u domu pomoću glasovnih naredbi.

Nagrade je laureatima predao ministar obrta i poduzetništva, Gordana Maras, koji je prigodno istaknuo kako je ovo dobar način za plasman naših proizvoda van granica lijepe naše, ali kako bi bilo poželjno da istih dogodine bude i više.

06. svibanj 2024 02:22