Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Bojimo se da se Salopeku dogodilo ono što se događa i državljanima drugih država

12. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare nije ni potvrdio niti demantirao vijest kako su pripadnici ISIS-a pogubili hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka

- Nažalost, moramo prekinuti tišinu. Netko to mora napraviti. Moja dužnost je da hrvatskoj javnosti kažem ono što vidimo i užasava nas. Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvditi da je to istina. Ono što vidimo je grozno. Molimo ljude da to ne dijele, ne prikazuju djeci, rekao je premijer.

Potvrdio je i da istražuju autentičnost objavljene snimke na kojoj je tijelo Tomislava Salopeka, međutim o tome nije više želio govoriti.

Rekao je kako su svi tužni zbog informacija koje imamo o Tomislavu Salopeku, iako ih Vlada ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi. Obitelji Salopek je poručio da im je Vlada u potpunosti na raspolaganju.

Ipak, Milanović je poručio da Vlada u suradnji s drugim parterskim agencijama i službama “neće prestati tražiti, kopati dokle god postoji tračak nade”. Ali...

- Ali bojimo se da se hrvatskom građaninu dogodilo ono što se, nažalost, događa i državljanima drugih država”.

Premijer Milanović je potvrdio da Hrvatska neće sudjelovati u borbenim akcijama protiv tvz. Islamske države te poručio kako naše službe rade sve da se ovakve situacije spriječe.

19. svibanj 2024 13:00