Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Hodamo po samom rubu, izabrati osobu bez demokratskog legitimiteta opasno je za demokraciju

23. Prosinac 2015.
Piše:
liderhrt

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je na konferenciji za novinare još jednom ponovio kako nikakvih pritisaka na Most nije bilo. Pozvao je da se jave oni zastupnici Mosta na koje je vršen pritisak. Rekao je i kako nije jasno tko je došao s kakvim potpisima jučer na konzultacije kod predsjednice.

- Na čije ime su stavljeni potpisi koji su predani. Tko je nas podržalo točno se zna, a s druge strane se ništa ne zna. Jučer u 18 sati mandatara nismo imali i na to pitanje treba dati odgovor javnosti - istaknuo je Milanović.

- Hodamo po samom rubu demokratskih pravila. Hrvatskoj javnosti je mnogo toga jasnije, ali i puno je neodgovorenih pitanja. Sve aktere ove političke igre treba suočiti s tim pitanjem - tko je mandatar - naglasio je Milanović. 

Na pitanje je li čuo za Damira Vanđelića, osobu o kojoj se govori kao o budućem mandataru, Milanović je rekao kako je izabrati osobu bez demokratskog legitimiteta opasno za demokraciju.

- Ozbiljnim ljudima je to ispod časti jer za to nemaju mandat. Vrlo je opasno za demokraciju na takav način donositi odluke. Položaj premijera je važan i utjecajan i ta osoba mora biti utjecajna, mora imati potporu jake stranke u Saboru - rekao je Milanović.

- Ovo kompromtira određen stupanj političke kulture. Ovo je način rasturanja Mosta - rekao je Milanović komentirajući suradnju HDZ-a i Mosta.

08. svibanj 2024 16:30