Hrvatska
StoryEditor

‘Milanović ipak popustio PR-ovcima‘ (1)

03. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Iz Ureda predsjednika Vlade stiglo je reagiranje na Liderov tekst ‘Milanović ipak popustio PR-ovcima‘ koje prenosimo u cijelosti:

‘Iz sadržaja Odluke o obavljanju poslova odnosa s javnošću s obrazloženjem, donesene na 41. sjednici Vlade Republike Hrvatske i dostupne javnosti na našoj web stranici, razvidno je da Vlada nikada nije ni prekinula suradnju s agencijama za odnose s javnošću pa shodno tome nije danas niti promijenila mišljenje.

I iz same predmetne odluke te usmenog obrazloženja predsjednika Vlade na sjednici na kojoj je donesena, razvidno je da se odnosi isključivo na redovito obavljanje poslova odnosa s javnošću za koje su gore navedena tijela već ekipirana, dok se istodobno ostavlja mogućnost angažiranja fizičkih ili pravnih osoba za obavljanje odnosa s javnošću u slučaju izvanrednih, većih projekata za koje postojeći ljudski resursi u tim tijelima nisu dostatni, a koje će biti odabrane u javnom i transparentnom postupku, uz prethodnu suglasnost Vlade.

U konkretnom se slučaju radi o višemjesečnoj kampanji izvješćivanja javnosti o reformi sustava zdravstva i načinima njezinog provođenja, za koju će biti pripremljen strateški plan i tijekom koje će biti provedeno nekoliko istraživanja javnog mišljenja među hrvatskim građanima te organizirane javne rasprave o reformi, a za koju će procedura biti provedena u skladu s propisanim Smjernicama Svjetske banke za odabir i angažman konzultanata.

Radi se, dakle, o izvanrednom, daleko opsežnijem poslu od uobičajenih, redovitih poslova odnosa s javnošću u resoru ministarstva koje je nositelj tog posebnog projekta, a kakve navedena Odluka jasno predviđa.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i sam je, obrazlažući odluku, naglasio kako je sada jasno da se ne radi o prekidu suradnje s agencijama za odnose s javnošću, te da će Vlada i dalje s njima surađivati, ali na temelju natječaja i u onim slučajevima kada država, zbog opsežnosti posla mora zatražiti njihovu pomoć.‘

28. travanj 2024 13:20