Hrvatska
StoryEditor

Milanović kritičarima: Pročitajte memorandum

07. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović u večerašnjem se središnjem Dnevniku HRT-a žestoko obrušio na sindikate nazivajući ih samoživima i sebičnima, a kritičarima dogovora sa Slovenijom poručio je da memorandum - bolje pročitaju.

-Nigdje ne stoji zamrzavanje, nego mirovanje i o ovome bih htio čuti riječ onih koji se razumiju u pravo, a ne HDZ-a. Ključni problem u slučaju Ljubljanske banke nisu hrvatski sudovi, nego Sud za ljudska prava u Strasbourgu čija presuda ih obvezuje da vrate novac svim štedišama i to je glavno sudište gdje će se cijela stvar riješiti, s tim Hrvatska nema veze. Neka svi pročitaju rješenje, kratko je i jasno - žestoko je odgovorio premijer Zoran Milanović na kritike o rješenju spora s Ljubljanskom bankom.

Komentirajući najavljeni prosvjed sindikata, kaže kako dvadeset godina gledamo iste ljude koji uvijek pričaju istu priču.

-S jedne strane su poslodavci s rezanjem godišnjih odmora i lakšim otpuštanjem, a s druge sindikalisti koje nije pogodila kriza, koji su zaštićeni, a sada pozivaju na kaos - nabraja Milanović.

- Ako će zbog bruto od tri posto ljude izvoditi na ulice, neka izvole. Imate ljude koji apsolutno odbijaju da se na njih preljeva svjetska kriza, pa mora netko donositi odluke, neka izađu na izbore - odrješit je premijer po kojemu rez od tri posto, a radi se o bruto iznosu, nije oštar rez.

Kaže kako mu smeta samoživost i sebičnost sindikata.

-Ne može plaća biti sigurna jer je proračunska- ističe.

Za kraj je kazao kako ministri Tihomir Jakovina i Veljko Ostojić imaju njegovu potporu, kao i cijeli tim, koji je ‘neusporedivo kompetentniji od bivše vlade i koji ne namjerava mijenjati‘.

07. svibanj 2024 16:13