Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Nakon 1. srpnja otvara se novi svijet za nas

29. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Intoniranjem hrvatske himne u izvedbi Zbora HRT-a, počela je svečana sjednica Hrvatskog sabora povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Uzvanicima svečanosti iz Hrvatske i inozemstva obratit će se predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Uz predsjednika i zastupnike Hrvatskog sabora, polusatnoj sjednici nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Milanović, visoki državni dužnosnici te uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Hrvatske, ukupno njih 350. 

- Prekosutra, 1. srpnja, Hrvatska postaje punopravna članica EU, ali s time posao nije gotov, naprotiv. Dame i gospodo, suočit ćemo se s novim izazovima, no uvjeren sam da ćemo kao i do sada pokazati svu potrebnu odgovornost i vjerodostojnost u izgradnji zajedničkog europskog doma i zajedničke europske budućnosti - rekao je Leko obraćajući se okupljenima na svečanoj sjednici.

- Prvi srpnja samo je jedan novi radni dan i ništa se posebno neće dogoditi. Ali sve ono što slijedi, otvara sasvim novu perspektivu i novi svijet za nas - rekao je premijer Milanović, u svojem obraćanju nakon predsjednika Sabora.

Uz predsjednika i zastupnike Hrvatskog sabora, polusatnoj sjednici nazočio je i predsjednik Republike Ivo Josipović, kao i visoki državni dužnosnici te uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Hrvatske, ukupno njih 350.

Svečanoj sjednici nazočit će i inozemna parlamentarna izaslanstva. Nakon završetka sjednice u saborskim salonima za uzvanike će biti priređen domjenak.

U sklopu obilježavanja ulaska u EU, predsjednik Republike Josipović dodijelit će Povelju Republike Hrvatske bivšoj premijerki Jadranki Kosor i postumno bivšem premijeru Ivici Račanu.

U spomen na svečani događaj hrvatski državni vrh - predsjednici Republike, Sabora i Vlade fotografirat će se s voditeljima inozemnih parlamentarnih izaslanstava. Program svečanosti predviđa da predsjednik Sabora Leko i voditelji inozemnih parlamentarnih izaslanstava daju izjave za medije.

03. svibanj 2024 01:57