Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Naši su konkurenti na prošlim euroizborima pokazali da su spremni na sve

22. Ožujak 2014.
Piše:
liderhrt

Prije početka sjednice Glavnog odbora SDP-a,na kojoj se dogovara lista za europske izbore, predsjednik stranke Zoran Milanović poručio je onima koji će biti na listi da to shvate kao povlasticu te da u kampanji što je više moguće izbjegavaju odgovarati na ideološke napade konukrencije.

Premijer je rekao da je ona na posljednjim euroizborima pokazala da je spremna na sve. Konkurenciji se zatim i izravno obratio. Istaknuo je da je razlika između njih i političkih oponenata golema.

Dijeli nas nepremostiv jaz u shvaćanju politike i pogledu na temeljne društvene vrijednosti, izjavio je Milanović. Rekao je i da je odaziv na prošlim izborima bio sramota i da imamo priliku to ispraviti. Predlaganje lista za izbore nikada nije jednostavno, a odgovornost, kaže, preuzima on.

Milanović je izrazio uvjerenje da će lista SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a biti pobjednička.

Neslužbeno se doznaje da nositelj liste više neće biti Tonino Picula nego aktualni europski povjerenik Neven Mimica. Treće i četvrto mjesto pripast će koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u.

Tako bi nositelj liste bio europski povjerenik Neven Mimica, druga Biljana Borzan, treće mjesto je namijenjeno HNS-ovcu Jozi Radošu, dok je četvrti IDS-ovac Ivan Jakovčić. Tonino Picula trebao bi biti na petome mjestu, a šesti je SDP-ovac Oleg Valjalo. Sedmo mjesto namijenjeno je HSU-ovcima i na njemu bi trebala biti Višnja Fortuna, a slijedi SDP-ovka Sandra Petrović Jakovina. Deveto mjesto na listi pripast će HNS-u, a deseto SDP-u, dok je na jedanaestom mjestu SDSS-ovac Milorad Pupovac.

01. svibanj 2024 21:25