Hrvatska
StoryEditor

Milanović neizravno napao Čačića

25. Listopad 2012.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Zoran Milanović neizravno je napao prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića zbog brodogradnje.

Govoreći o problemu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji rekao je kako je brodogradnja jedan od deset preostalih uvjeta za zatvaranje pregovora te je prozvao odgovorne da potpišu ugovor s tvrtkom DIV za Brodosplit jer je ‘krajnje vrijeme‘. Za pitanje brodogradnje odgovorno je Ministarstvo gospodarstva s Čačićem na čelu. Čačić je naime u ponedjeljak izjavio kako se za potpis ugovora s DIV-om čeka rebalans proračuna, što je Linić jučer nazvao ‘čistom izmišljotinom‘. Ministar financija je naime izjavio kako rebalans proračuna i potpisivanje ugovora za Brodosplit nemaju veze jedno s drugim.

Premijer je očito odlučio stati na ‘stranu‘ ministra Linića i dao do znanja Čačiću kako se to pitanje mora čim prije rješiti. Nezadovoljan je i vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak koji je izjavio kako svakoga dana, zbog nepotpisivanja ugovora za Brodosplit, gubi 2 milijuna kuna.

26. travanj 2024 06:38