Hrvatska
StoryEditor

Milanović o švicarcima: Jamčim da neće biti problema, sve je pod kontrolom

16. Siječanj 2015.
Piše:
liderhrt

Premijer Zoran Milanović večeras je kazao kako jamči da će njegova vlada poduzeti sve da zaštiti građane koji imaju kredite u švicarskim francima.

- Napravit ćemo sve da se dogovorimo s bankama, imamo sve instrumente. Od banaka očekujem konstruktivan doprinos, to je i u njihovom interesu. Jamčim da neće biti problema. Pozivam ljude da ne rade dramu od toga, sve je pod kontrolom - kazao je premijer gostujući u emisiji HRT-a Javna stvar.

Na pitanje kako će funkcionirati kohabitacija s novoizabranom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, premijer je kazao da joj je predložio da odabere jedan četvrtak i da posjeti sjednicu Vlade.

- Radujemo se takvom razgovoru, spremni smo za to - rekao je Milanović koji, kako je rekao, novoizabranoj predsjednici neće čestitati izbornu pobjedu.

- Ne znam što znači to čestitati, nisam čestitao ni Sanaderu, to nije stvar kućnog odgoja. Ja sam takav, idem glavom kroz vrata, ne kroz zid. Neke čestitke nisu iskrene, u javnosti se inzistira na licemjerju - smatra premijer.

Milanović je komentirao i izjavu Sandre Petrović Jakovine da je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima upitna zbog čega bi se o svemu trebao izjasniti Ustavni sud. 

- SDP je demokratska stranka, ljudi imaju slobodu, to je njezino mišljenje. SDP o tome nema stav, ali to nije tabu tema. I ja imam svoj stav o tome ali ne želim govoriti - rekao je Milanović.

 

27. travanj 2024 16:52