Hrvatska
StoryEditor

Milanović ponudio Jakovčiću mjesto ministra turizma

11. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Dužan sam nakon ostavke ministra Veljka Ostojića reći da mi je, što se posla tiče, žao jer se radilo o dobrom ministru s kojim sam i osobno surađivao, izjavio je to premijer Zoran Milanović na današnjoj konferenciji za novinare povodom ostavke ministra turizma.

Premijer Milanović dodao je kako su Ivanu Jakovčiću, šefu IDS-a ponudili da zauzme mjesto Ostojića. Jakovčić i njegovi suradnici, kazao je, u dvadeset godina su od Istre napravili brend kojem treba odati priznanje.

- Želim političkog ministra koji nešto zna o poslu. A o ovom poslu predsjednik IDS-a sigurno nešto zna. Jakovčić može biti u Vladi. Uz kompetentnost važan i karakter. Odlučnost za provođenje odluka. Stranke pozivam da se uključe u rad Vlade. Vidjeli smo kako završavaju vlade samo stručnjaka. U pravilu nikako, jer nemaju karaktera i mandat da provode odluke, izjavio je premijer.

Na pitanje je li Jakovčić odbio funkciju ministra i hoće li Vlada to postaviti kao uvjet, Milanović je kazao kako je poziv ozbiljan i da je riječ o ozbiljnim stvarima.

Dodao je kako i dalje smatra da su kontrolirane političke stranke jedan od temelja demokratskog sustava i liberalne demokracije te da s koalicijskim partnerima nije imao nikakvih problema i da je, što se tiče međukoalicijskih odnosa, ‘bonaca‘.

30. travanj 2024 13:02