Hrvatska
StoryEditor

Milanović ukorio Zmajlovića zbog preseljenja

28. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Premijer Milanović na današnjem sastanku u Vladi navodno je oštro ukorio ministra Zmajlovića zbog obmane oko preseljenja i poručio mu da to što je izborna godina ne znači da će se suzdržati od smjenjivanja svojih neodgovornih ministara.

Kako navodi RTL sporno preseljenje u Zagreb Tower Ministarstvo zaštite okoliša već mjesecima pokušava prikazati kao uštedu, no Zmajlović je netočno prikazivao podatke i u konačnici će se zbog presljenja trošiti 5,2 milijuna kuna javnog novca više nego dosad.

Najam parkirnih mjesta Ministarstvo zaštite okoliša debelo je preplatilo gradu Zagrebu, tvrde u državnoj reviziji.

"Osim što objavljujemo na našoj web stranici, sve dostavljamo i državnom odvjetništvu, a državnom odvjetništvu dostavljamo i dokumentaciju o nepravilnostima koje smo utvrdili na njihovo traženje", rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora.

Najam zgrade Ministarstvo je plaćalo gradu Zagrebu 14.000 kuna mjesečno, a najam parkinga, točnije 17 parkirnih mjesta, godišnje je plaćalo 612.000 odnosno, mjesečno 51.000 kuna. Upravo zbog te cifre Ministarstvo se često opravdavalo kako je presljenje u Zagreb Tower opravdano, no sada je revizija pronašla računicu prema kojoj je parking moglo plaćati deset puta manje.

Naime, Ministarstvo sada plaća 3000 kuna na mjesec po parkirnom mjestu. To je cijena koju i inače građani plaćaju zagrebačkoj drugoj zoni, ali cijena za stanare ili korisnike poslovnih prostora je 300 kuna. U Ministarstvu uvjeravaju da nisu namjerno plaćali skuplje kako bi opravdali preseljenje, već su tražili jeftiniju opciju.

02. svibanj 2024 07:33